ΠοδηλατίΖΩ με ασφάλεια

ΠοδηλατίΖΩ με ασφάλεια

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ
Έγκριση Υπουργείου Παιδείας Έρευνας & Θρησκευμάτων
[Αρ. Πρωτ.: Φ13.1/131685/Δ2/2016]

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΣΧΟΛΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ

ΦΟΡΕΙΣ

 

Σχολεία

  Το πρόγραμμα «ΠοδηλατίΖΩ με Ασφάλεια» απευθύνεται σε μαθητές/τριες Δημοτικών σχολείων (τάξεων Δ΄, Ε’ & ΣΤ’), Γυμνασίων και Λυκείων και η συμμετοχή τους είναι Δωρεάν και Προαιρετική. Το πρόγραμμα χωρίζεται σε δυο εκπαιδευτικά σκέλη:

α) το θεωρητικό, που πραγματοποιείται σε εσωτερικό χώρο του σχολείου (αίθουσα, γυμναστήριο, αμφιθέατρο, κλπ) και διαρκεί μία διδακτική ώρα (45’), ανεξαρτήτως αριθμού παιδιών και

β) το Βιωματικό, που γίνεται στον αύλειο χώρο του σχολείου, ο οποίος οριοθετείται και διαμορφώνεται κατάλληλα από τους εκπαιδευτές & εθελοντές της “Active Hellas” σε ποδηλατική πίστα κυκλοφοριακής αγωγής. Ο μέσος χρόνος εκπαίδευσης είναι μία διδακτική ώρα (45’) για εικοσιπέντε (25) παιδιά.

 Υλοποίηση

  Για την Υλοποίηση του προγράμματος θα πρέπει να συγκροτηθεί  από τη Διεύθυνση του σχολείου ή από τον/την αρμόδιο/α εκπαιδευτικό, εθελοντική μαθητική ομάδα η οποία μπορεί να αποτελείται από ένα κανονικό σχολικό τμήμα ή από ομάδα μαθητών/τριών διαφορετικών τμημάτων.

  Εξοπλισμός

  Οι μαθητές ΔΕΝ χρειάζεται να φέρουν  μαζί τους τα ποδήλατα τους  η εξοπλισμό.

  Η Active Hellas Κοιν.Σ.ΕΠ. διαθέτει για το πρόγραμμα «ΠοδηλατίΖΩ με Ασφάλεια», ποδήλατα διαφόρων τύπων και κατηγοριών, κατάλληλα ώστε να προσαρμόζονται στις ηλικιακές ομάδες του προγράμματος καθώς και εξοπλισμό και κράνη, που πληρούν όλους τους κανόνες ασφαλείας.

  Ένταξη σχολείων στο πρόγραμμα

  Για την ένταξη του σχολείου στο πρόγραμμα θα πρέπει γίνει ηλεκτρονική αίτηση από τη Διεύθυνση του σχολείου.

Αίτηση Συμμετοχής
ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

Powered by ChronoForms - ChronoEngine.com

 Θεσμός Υποστήριξης


Helexpo TIF  

 

photo sxoleia

photo sxoleia

photo ΔΕΘ

©2024 Active Hellas All Rights Reserved. Developed by POLLUX