Δημοσιεύσεις

11, 12 & 13 Μαΐου «Ημέρες Ποδηλάτου» - Ένας νέος θεσμός γεννιέται στη Θεσσαλονίκη

Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 

11, 12 & 13 Μαΐου «Ημέρες Ποδηλάτου»

Ένας νέος θεσμός γεννιέται στη Θεσσαλονίκη

Για τρεις (3) ημέρες η παραλία της Θεσσαλονίκης θα «πλημμυρίσει» από μικρούς και μεγάλους φίλους του ποδηλάτου, που το επιλέγουν για την ψυχαγωγία τους, την άσκηση, αλλά και για τις αστικές τους μετακινήσεις.

Στο πλαίσιο ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης παιδιών και μεγάλων για την ορθή και ασφαλή χρήση του ποδηλάτου στο αστικό οδικό δίκτυο, η Active Hellas σε συνεργασία με το Δήμο Θεσσαλονίκης και τη συμμετοχή της Τροχαίας, διοργανώνουν ποδηλατική δράση Κυκλοφοριακής Αγωγής και Οδικής Ασφάλειας, από την Παρασκευή 11 έως την Κυριακή 13 Μαΐου, στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου στην Παραλία της πόλης.

Η δράση απευθύνεται σε μαθητές/τριες Δημοτικού και Γυμνασίου με επαρκή γνώση οδήγησης ποδηλάτου και η συμμετοχή τους είναι δωρεάν. Θα χρησιμοποιηθούν εγκεκριμένα ποδήλατα, εξοπλισμός και κράνη που πληρούν όλους τους κανόνες ασφαλείας που προβλέπονται από την ευρωπαϊκή και εθνική νομοθεσία.

Ένα τριήμερο αφιερωμένο στο ποδήλατο, τα παιδιά και την οικογένεια, με βασικό κορμό την εγκεκριμένη δράση κυκλοφοριακής αγωγής & οδικής ασφάλειας «ΠοδηλατίΖΩ με ασφάλεια», πλαισιωμένη από διάφορα θεματικά εργαστήρια όπως, συντήρησης ποδηλάτου, ζωγραφική  για μικρά παιδιά, δωρεάν τεχνικός έλεγχος ποδηλάτων των επισκεπτών, κ.ά..

 

Η δράση έχει τεθεί υπό την αιγίδα:

  • ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ (ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΘΡΑΚΗΣ)
  • ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ  - ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
  • ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

 

Τη δράση στηρίζουν: ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΑΓΟΡΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (ΚΑΘ), ORIENT BIKE, ΔΙΟΝ ΦΥΣΙΚΟ ΜΕΤΑΛΛΙΚΟ ΝΕΡΟ, ΔΕΘ-HELEXPO, ΦΥΤΩΡΙΑ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ, DRIVE CAR RENTAL COMPANY, MACRON STORE, NUTRISIENCE, ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ ΥΛΙΚΑ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑΣ, POLIZOIDIS ADVERTISING & INTERIOR CONSTRUCTIONS, DECLIC STUDIO, POLLUX WEB SOLUTION.

 

Συνεργαζόμενοι Φορείς: Παιδικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, Ακαδημία Ποδηλάτου ΠΑΟΚ, Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών Διασωστών & Ναυαγοσωστών Θεσσαλονίκης .

Χορηγός Επικοινωνίας: ATLAS TV

Πρόγραμμα:

Παρασκευή 11 Μαΐου:

9:00 – 14:00 επίσκεψη σχολείων   &   17:30 – 21:00

Σάββατο 12 Μαΐου:    

9:30 – 14:30     & 17:30 – 21:00

Κυριακή 13 Μαΐου:

9:30 – 14:30

 Tv spot 1

 

©2023 Active Hellas All Rights Reserved. Developed by POLLUX